fredag 9 april 2010

Finbesök nr. 1

Lagom till min födelsedag damp det första finbesöket ner. De söta, underbara päronen kom hit för att förgylla min tillvaro och självklart fira den stora dagen!

Efter en lååång resa kan hända att man blir lite trött, lite för trött för att socialisera så då är det bra att dottern har diverse hjälpmedel tillgängliga för att slappna av:



Självklart var de inte för trötta för att socialisera, men man skulle kunna tro det! Hihi.

Den första dagen spenderades här i Wageningen. En liten runda på stan och besök i min lya stod på schemat. Kvällens delikata måltid intogs på stadens italienska hak och med det började svullandet som därefter skulle fortsätta i närmare en veckas tid. Underbart men onyttigt!

Den stora dagen inleddes med en delikat hotell-frulle, slurp! Därefter hoppade i på dagens första buss som tog oss till Osterbeek utanför Arnhem. Här besökte vi Airborne Museum. Det var definitivt värt ett besök, museet har renoverats och utställningen är genomtänkt och berörande. Det hela avslutas med en mycket interaktiv vandring genom källaren där "slagfältet" är uppbyggt. Om man någon gång har varit i en krigssituation är det nog inget att rekommendera...ljudnivån är hög och man kan få en liten aning om hur det skulle kunna ha varit för en sissådär 65 år sedan.



Efter museibesöket styrde vi kosan mot Oosterbeek's krigs kyrkogård som låg i närheten. En kuslig känsla att se alla vita kors stå på rad. Här rör det sig om dryga 1500...på Arlington National Cemetary i USA är över 300000 personer begravda.

Efter den kulturella starten på dagen begav vi oss in till Arnhem där vi bland annat kikade på John Frost bron.



Självklart ägnade vi oss åt lite shopping också. Bland annat inhandlades en superfin present till lilla mig, en superfin tekanna från Blond-Amsterdam som passar min fina temugg perfekt!

Lunch avnjöts (som vanligt) på Bagels & Beans, underbart gott!



När dagen började dra sig mot sitt slut så förflyttade vi oss till nästa matställe. Det blev grekisk födelsedagsmiddag. Vi rullade praktiskt taget därifrån. Man får galet stora portioner! Tanken väcktes även till möjligheten att i framtiden kunna avnjuta ännu en grekisk födelsedagsmiddag, fast på lite sydligare breddgrader. Kommer du ihåg det pappa?

Den sista dagen med Finbesök nr. 1 spenderades i Amsterdam. Tyvärr var vädrets makter inte på vår sida. Det blåste storm, regnade och haglade. Men det var en mycket trevlig dag i alla fall! Till sist vinkade jag av mamma och pappa på Amsterdam Central och de tog tåget mot Schipol och resan hem till Svedala medan jag återvände till härliga Bornsesteeg...

Tack för tre härliga dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar